Teste practice pentru foarfecile fara cablu (trimmere) pentru tuns gardul viu

Sfaturi importante despre utilizarea foarfecilor fara cablu de alimentare (cordless) pentru tuns gardul viu de la Einhell descoperite in urma testelor practice: care sunt caracteristicile unei bune foarfeci pentru gard viu? Ce face ca foarfecile noastre pentru gard viu, fara cablu de alimentare, sa fie cu adevarat speciale? Care foarfeca pentru gard viu este potrivita pentru o anumita sarcină? Cum obtineti o taiere perfecta a gardului viu cu foarfecile noastre fara cablu?

Vom explica toate aceste lucruri in acest blog! Sper ca va veti relaxa citindu‐l si veti simti imediat nevoia de a iesi sa lucrati in gradina.!

Foarfecile pentru tuns gardul viu de la Einhell in teste practice

Foarfeci pentru gardul viu în diferite aplicații

La Einhell veti gasi foarfeci pentru gardul viu pentru cele mai diverse necesitati, unelte adaptate tuturor, de la gradinarul amator pana la cel profesionist. Complementar gamei de foarfeci fara cablu din seria Power X-Change, gama noastra inlclude și foarfeci pentru gard viu cu motor termic pe benzina, foarfeci pentru gard viu cu motor electric, precum si foarfeci cu brat telescopic, toate cu un raport uimitor între pret si performante. Va vom arata in continuare care foarfeca pentru gard viu se potriveste cel mai bine fiecarei aplicatii:

Cea mai bună foarfeca pentru gard viu pentru gradinarul amator

Pentru gradinarul amator, foarfecile pentru gard viu fara cablu sunt modelul perfect pentru o taiere rapida si simpla in propria gradina, oferind maximum de flexibilitate. In mod special, cei cu gradini mari vor aprecia libertatea oferita pe de o parte de lipsa cablului de alimentare, iar pe de alta de bateria cu tehnologie Li-ion. Toate foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu sunt echipate cu sistemul patentat de acumulatori Power X-Change. Acesta iti permite sa utilizezi acumulatorii si dispozitivele de incarcare (chargere) si cu alte produse Power X-Change pentru gradina, precum masinile de tuns gazonul sau ferastraiele electrice.

Observam de asemenea o crestere a numarului de gradinari profesionisti care utilizeaza foarfeci fara cablu pentru gardul viu. Aceste modele ofera aceeasi libertate de miscare ca si cele cu motor termic, dar sunt mai usoare si mai versatile in utilizare.

Multumita puternicului acumulator lithiu-ion, foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu se pot utiliza de asemenea si pentru taierea unor ramuri mai groase. Oricum, pentru ramurile foarte groase sau rezistente, cele mai potrivite sunt foarfecile cu motor termic sau cele electrice, chiar daca nu sunteti un gradinar profesionist. Ambele modele sunt puternice, chiar si pentru cele mai solicitante lucrari de acest gen din sfera gradinaritului.

Foarfecile pentru tuns gardul viu fara cablu sunt perfecte pentru gradinarii amatori care vor sa se bucure de libertatea de miscare in propria gradina.

Comparatie intre foarfecile noastre pentru gard viu pentru gradini mici

Daca aveti o gradina de dimensiuni mici sau medii, va puteti bucura de libertatea oferita de lipsa cablului de alimentare a foarfecilor pentru gard viu cu acumulator din seria Power X-Change. Foarfecile electrice pentru gard viu cu conectare traditionala ofera ceva mai putina libertate de miscare. Oricum, foarfecile electrice pentru gard viu se remarca imediat prin aspectele practice, in special pentru gradinile mici, fiind foarte rapid gata de lucru si fiind totodată usoare si confortabile in utilizare.

Daca ai un gard viu cu ramuri mai groase in mica ta gradina, iti recomandam sa utilizezi o foarfeca de tuns gardul viu cu motor termic, care ofera ceva mai multa putere fata de cea fara cablu si fata de cea cu motor electric, dar alimentata in mod traditional.

Foarfecile electrice pentru tuns gardul viu sunt gata de utilizat in cateva secunde si sunt in mod special usoare si confortabile.

Comparatie intre foarfecile noastre pentru gard viu pentru gradini mici

Daca aveti o gradina de dimensiuni mici sau medii, va puteti bucura de libertatea oferita de lipsa cablului de alimentare a foarfecilor pentru gard viu cu acumulator din seria Power X-Change. Foarfecile electrice pentru gard viu cu conectare traditionala ofera ceva mai putina libertate de miscare. Oricum, foarfecile electrice pentru gard viu se remarca imediat prin aspectele practice, in special pentru gradinile mici, fiind foarte rapid gata de lucru si fiind totodată usoare si confortabile in utilizare.

Daca ai un gard viu cu ramuri mai groase in mica ta gradina, iti recomandam sa utilizezi o foarfeca de tuns gardul viu cu motor termic, care ofera ceva mai multa putere fata de cea fara cablu si fata de cea cu motor electric, dar alimentata in mod traditional.

Foarfeca cu motor termic pentru tuns gardul viu este principala optiune a gradinarilor profesionisti

Pentru cele mai bune foarfeci fara fir pentru tuns gardul viu: acumulatorii Einhell in test

De ce foarfecile noastre pentru tuns gardul viu performeaza atat de bine in testele pentru foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu? Aceasta se datoreaza inaltei calitati a fiecarei componente individuale. De la motor la transmisie si la lama: fiecare model din gama de foarfecilor pentru tuns gardul viu ofera cele mai ridicate performante la un pret accesibil!

Dar adevarata calitate a foarfecilor noastre electrice din seria Power X-Change este acumulatorul. Acesta a fost special dezvoltat pentru cele mai inalte asteptari ale celor care isi lucreaza singuri gradina (DIY), gradinarii amatori sau profesionisti.

Acumulatorul, care beneficiaza de cea mai moderna tehnologie litiu-ion, este disponibil in mai multe trepte de putere – si se monteaza usor la oricare unealta fara cablu din familia Power X-Change. De aceea acumulatorii sunt atat de populari si versatili.

Puteti selecta acumulatorul ideal in functie de nevoia de putere a uneltei folosite. Pentru dispozitivele mai puternice, precum masinile pentru tuns gazonul, se pot utiliza chiar si doi acumulatori in acelasi timp, in functie de model.  Nu puteti obtine acest nivel de flexibilitate decat cu sistemul Power X-Change de la Einhell.

Atentie: nu este vorba doar despre acumulatorii care sunt echipati cu cea mai noua tehnologie, dar si de incarcatoarele care beneficiaza la randul lor de cea mai noua tehnologie. Acestea incarca acumulatorii rapid si in conditii de siguranta  pentru a asigura o durata de viata extinsa celulelor individuale litiu-ion prin sistemul inteligent de monitorizare al incarcarii acumulatorului.

Pentru cele mai bune foarfeci fara fir pentru tuns gardul viu: acumulatorii Einhell in test

Fara cablu (cordless) sau electric: comparatie intre foarfecile electrice si cele fara cablu de alimentare

Foarfecile pentru tuns gardul viu, pur electrice, sunt foarte populare printre gradinarii amatori. Chiar daca folositi un sistem cu acumulator sau unul traditional cu cablu, foarfecile pentru tuns gardul viu sunt gata de utilizare imediat, usor de folosit si livreaza suficienta putere pentru a taia cele mai multe ramuri fara efort si cu usurinta. Sunt cateva diferenta esentiale intre foarfecile pentru tuns gardul viu fara fir si cele electrice cu cablu, pe care va invitam sa le descoperiti in comparatia noastra.

Acumulatorii litiu-ion si incarcatoarele din familia Power X-Change ii impresioneaza chiar si pe profesionisti prin fiabilitate si anduranta

Testul pentru foarfecile de tuns gradul viu: Flexibilitatea

Adevarata diferenta cand vine vorba de utilizarea foarfecilor pentru tuns gardul viu cu acumulator sau cu cablu este libertatea de miscare. Cu cea fara cablu, foarfeca de tuns gardul viu cu acumulator, va puteti misca liber prin gradina fara grija prelungitorului cu tambur, a altor prelungitoare sau a prizelor. Acesta este ideal pentru gradini mari sau suprafete mari ce trebuie ingrijite. Acumulatorul ofera foarfecii de tuns gradul viu aceeasi putere oriune, facand ca taierea tufelor sa fie usoara si rapida.

Cu foarfecile electrice pentru tuns gard viu, pe de alta parte, aveti mereu nevoie de o sursa de curent in apropiere – sau un prelungitor potrivit. Pentru gradini mai mici aceasta nu este o problema, existand de obicei o priza la indemana, in gradina sau pe peretele casei. Pentru gradinile mari, utilizarea unei foarfeci electrice pentru tuns gazonul – mai degraba decat unul fara cablu – necesita o planificare mai detaliata.

Cu o forfeca pentru tuns gradul viu fara cablu, cu acumulator, te poti misca liber prin gradina fara sa ai grija prelungitoarelor sau a prizelor.

Testul pentru foarfecile de tuns gradul viu: Rezistenta

Desi rezistenta sistemului nostru de acumulatori Power X-Change este foarte mare, nu se apropie de puterea nelimitata oferita de variantele cu cablu. Astfel că pentru gradinarul amator este important sa cantareasca daca prefera libertatea oferita de sistemul fara cabluri, a foarfecilor alimentate cu acumulator, sau daca prefera rezistenta unei foarfeci electrice alimentata traditional prin cablu. Cu cat maiu mare este tufa, cu atat mai mult veti beneficia de o sursa directa de alimentare. Pe de alta parte, tufele mai mici pot fi taiate usor si convenabil cu o foarfeca pentru taiat gardul viu fara cablu de alimentare.

Cu cat este mai mare tufa ce trebuie taiata, cu atat mai mult este important sa beneficiati de o sursa directa de putere pentru foarfeca de taiat gardul viu.

Testul pentru foarfecile pentru tuns gradul viu: Puterea

Cu cât tufa are crengi mai groase și mai robuste, cu atat este nevoie de o foarfeca pentru tuns gardul viu care sa taie fara efort. In privinta andurantei, o foarfeca electrica pentru tuns gardul viu are de asemenea un avantaj cand vine vorba de performanta printr-o conexiune directa. Aceasta inseamna ca foarfeca electrica pentru tuns gardul viu are ceva mai multa putere si poate taia mai usor ramurile mai groase.

Dar aceasta nu inseamna ca foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu sunt mai putin puternice, dimpotriva, cu acumulatorul de 18-volti din sistemul Power X-Change și motorul fara perii, foarfecile fara cablu pentru taiat gardul viu de la Einhell ofera suficienta putere pentru a taia cele mai multe dintre ramurile comune ca grosime, fara efort.

Testul pentru foarfecile de tuns gradul viu: Sumarul

Foarfecile pentru tuns gardul viu fara cablu sunt ideale pentru gradinarii amatori care vor rezultate obtinute usor, convenabil si rapid. Pe de alta parte, foarfecile electrice pentru tuns gardul viu sunt mai potrivite pentru gradinarii care dau o mai mare importanta puterii si andurantei.

Operarea usoara in mod special a foarfecii pentru tuns gardul viu cu acumulator permite o taiere de mare precizie.

Inainte de a incepe, iata un scurt glosar pentru foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu

Toate foarfecile pentru tuns gardul viu au un numar de componente diferite cu functii importante. Iata componentele esentiale ale unei foarfeci pentru tuns gard viu:

Foarfeci pentru tuns gard viu fara cablu (cordless):

Fara cablu de alimentare enervant, dar tot puternica. Cu foarfecile fara cablu pentru taiat gard viu din gama Power X-Change, combinati performanța cu libertatea maximă de mișcare.

Foarfecile electrice pentru tuns gardul viu:

Gata de lucru foarte rapid. Cu foarfecile electrice pentru gard viu cu alimentare prin cablu, aveti la dispozitie o unealta de gradina usoara si simplu de manevrat care este mereu gata de lucru. Foarfecile electrice pentru tuns gardul viu ofera mult confort, au o greutate mica si au o suficienta putere pentru tufele crescute semnificativ.

Forfecile cu motor termic pentru tuns gardul viu:

Putere maxima pentru cele mai grele incercari. Foarfecile cu motor termic pentru tuns gardul viu de la Einhell se adreseaza adevaratilor profesionisti, iar acestia pot taia orice ramura, oricat de lemnoasa, mare sau groasa este, fara efort si cu precizie.

Acumulatorul:

Putere din plin cu Power X-Change. Puternicul acumulator Li-ion al foarfecilor fara cablu pentru tuns gardul viu de la Einhell ofera suficienta putere pentru lucrari de taiere solicitante si o durata de viata a acumulatorului suficienta chiar si pentru lucrari mari.

Protecție la soc:

O mica componenta cu un mare imact Protectia la Soc protejeaza varful lamei de accidente care pot fi cauzate de lovirea unui zid sau a unei pietre in timpul lucrului. Creste de asemenea siguranta sistemului de taiere.

Manerul:

Pentru o aderenta buna. Manerul rotativ cu o forma ergonomica nu doar asigura o buna manevrabilitate, dar de asemenea si o buna precizie. Manerul include comutatorul principal al foarfecii pentru tuns gardul viu.

Carcasa:

Plastic robust pentru un ciclu de viata indelungat. Crcasa forfecilor pentru tuns gradul viu de la Einhell este realizata dintr-un plasic solid, de inalta-calitate. Aceasta mentine greutatea foarfecii pentru tuns gardul viu la un nivel redus si protejeaza perfect motorul si transmisia de avarii.

Protectia pentru maini:

Siguranta maxima pentru operarea cu doua maini. Protectia de mana, flexibila din partea superioara a carcasei este esentiala pentru operarea in siguranta a foarfecii pentru tuns gardul viu. Din moment ce al doilea intrerupator de siguranta este localizat aici, foarfecile pentru tuns gardul viu pot fi utilizate cu ambele maini.

Stecher principal:

Foarfecile electrice pentru tuns gardul viu sunt direct conectate la reteaua electrica. Pentru asta aceste modele utilizeaza un stecher robust, care poate fi folosit si cu un prelungitor standard. Pentru ca nu au un acumulator, foarfecile electrice pentru tuns gardul viu sunt mai usoare.

Protectia:

Siguranta pe primul loc! Pur si simplu punti teaca de siguranta peste lama foarfecilor pentru tuns gardul viu cand ati terminat. Aceasta previne ranirile accidentale si protejeaza lama de lovituri.

Lama:

O lama ascutita pentru o taiere de precizie. Lama este in fapt elementul de taiere al foarfecii pentru tuns gardul viu. Consta in doua lame pozitionate una peste cealaltă cu dinti care se misca in directii opuse. Aceasta ofera un sistem de taiere extrem de eficient care taie fara efort chiar si tufe intregi.

Telescopic:

Foarfecile pentru taiat gardul viu pentru tufe inalte sau arbusti se numesc foarfeci telescopice pentru gard viu. Au un maner prelungit, care este atasat la un brat regalbil, telescopic. Foarfecile telescopice pentru tuns gard viu pot fi utilizate pentru zone greu de atins din gradina. La Einhell atat foarfecile electrice pentru tuns gard viu cat si cele fara cablu sunt diponibile in gama noastra de produse.

Foarfecile telescopice pentru tuns gardul viu pot fi utilizate pentru a ajunge in locuri greu accesibile.

Taierea gardului viu: 5 sfaturi de taiere pentru modelele fara cablu

Deci, ati ales foarfecile fara cablu si sunteti gata sa tundeti gardul viu? Iata 5 sfaturi despre cum sa utilizati cu succes aceste unelte si sa obtineri tunderea perfecta a gardului viu.

Sfatul 1: Modelare vs. taiere

Puteti taia tufa in doua moduri – prin taiere sau prin modelare. Prin taiere, practic retezi crengile care au crescut in afara, iar tufa revine la forma initiala.

Modelarea si taiera totala este un proces mai complex. Aici tufa este radical modelata prin taiere (trimm) sau chiar retezata de la sol.

Safturi pentru modelarea si taierea gardului viu cu foarfecile fara cablu

Sfatul 2: Momentul ideal

Daca tufa creste inapoi dupa iarna, in februarie aveti cea mai buna sansa de a  taia crengile/varfurile rebele si de a o aduce din nou la forma ideala. Cu cat taiati mai drevreme crengile crescute aiurea cu atat mai bine. Odata ce vine luna martie nu mai este permis sa taiati tufa deoarece pasarile o aleg pentru cuibarit.

Dar asta nu si in cazul modelarii, care este perimisa de-a lungul intregului an. Oricum, este cel mai bine este sa faceti acest lucru cel tarziu la finalul lui septembrie, altfel inghetul ar putea distruge mladitele care apar.

Sfatul 3: Mai mult decat o haina de protectie

Cand tundeti gardul viu trebuie sa purtati mereu echipament de protectie. Cel mai important acesta trebuie sa includa manusi, ochelari de protectie si casti antifonice. Pentru a va  proteja pielea de tepi sau plante ortavitoare, recomadam de asemenea sa purtati haine lungi si incaltaminte inalta.

Haine de protectie pentru taierea tufelor

Sfatul 4: Utilizeaza o coarda/sfoara

Cel mai important sfat pentru o taiere dreapta: pur si simplu intinde o sfoara la nivelul la care vrei sa tai. Pentru a va ajuta, puteti infige doua bete in pamant si prinde sfoara de ele. Acum, taiati pur si simplu de-a lungul liniei create de sfoara cu foarfecile fara cablu pentru tuns gardul viu pentru o taiere perfecta.

Utilizarea unei corzi pentru o taiere perfecta.

Sfatul 5: Forma perfecta

Cele mai multe garduri vii sunt taiate in forma rectangulara. Oricum, este mai bine sa taiati intr-o forma trapezoidala. Acesta inseamna ca partea de sus a tufei este mai ingusta decat baza, in apropierea solului. Aceasta va pastra gardul viu complet opac si in acelasi timp zonele mai rare de la baza vor permite trecerea luminii pentru o dezvoltare sanatoasa.

Asa puteti obtine forma perfecta pentru gardul viu

Pe scurt: Succes cu foarfecile ideale pentru turns gardul viu si tehnologia perfecta!

Chiar daca optati pentru o foafeca fara cablu de alimentare pentru tuns gardul viu, una electrica alimentata prin cablu sau chiar una cu motor termic pe benzina, din gama Einhell, puteti fi sigur ca aveti unealta potrivita cu care sa readuceti gardul viu la forma dorita. Asigurati-va doar ca o faceti la momentul portivit, ca aveti echipamentul de protectie adecvat si ca taiati drept – gardul viu va arata uniform si sanatos, imediat.

In sfarsit iata care foarfeci fara cablu pentru tuns gardul viu de la Einhell sunt cele mai bune pentru dvs., din prezentarea produselor noastre: