Declarati razboi frunzelor de toamna! Indepartati frunzele cu aspiratoarele puternice fara cablu pentru frunze de la Einhell

In cele mai frumoase nuante de rosu si portocaliu, copacii sunt o priveliste minunata toamna. Daca frunzele viu colorate ar ramane pe copaci! Oricat de frumos ar fi frunzisul, frunzele de toamna sunt enervante atunci cand cad la pamant. Calea de acces arata pur si simplu neingrijita din cauza frunzelor uscate, gazonul nu primeste suficient oxigen din cauza stratului de frunze, iar potecile devin alunecoase din cauza frunzelor umede. In loc sa va luptati cu frunzele cu o matura si o grebla, puteti apela si la o soluție comoda: aspiratorul fara cablu pentru frunze! Aspiratoarele noastre de frunze au dovedit ce pot face in cadrul testului practic Einhell. Va explicam la ce trebuie să fiti atenți cand vine vorba de aspiratoarele fara cablu pentru frunze sau electrice!

Aspiratoarele fara cablu pentru frunze de la Einhell si-au dovedit eficacitatea in testul practic si au demonstrat cat de puternice sunt.

Aspiratoare fara cablu pentru frunze in test: Cum functioneaza

Un aspirator de frunze funcționeaza practic ca un aspirator normal. Motorul creeaza un vid in dispozitiv, astfel incat aerul este aspirat prin tubul de aspiratie. Acest aer aspira simultan frunzele, praful si ramurile mai mici in aspiratorul de frunze si, in final, in sacul de colectare.

Cu toate acestea, inainte ca frunzele sa ajunga in sacul de colectare, ele sunt maruntite de functia integrata de maruntire. Si, de altfel, fiecare model de aspirator de frunze de la Einhell este echipat cu aceasta functie. Sacul de colectare cu clic poate fi apoi golit cu usurinta, iar frunzele maruntite pot fi eliminate sau transformate in compost.

Libertate si mobilitate fara cabluri cu aspiratoarele fara cabluri pentru frunze de la Einhell

Aspiratoarele noastre de frunze sunt disponibile cu doua tipuri diferite de actionare: Fara cablu prin intermediul acumulatorului Power X-Change sau electric prin cablu de alimentare. Avantajele acumulatorului sunt clare: fara cabluri care sa va lege, puteti lucra intr-o raza de actiune infinit de mare. Durata de viata a acumulatorului difera in functie de capacitatea acumulatorului. Daca o incarcare a acumulatorului nu este suficienta, puteti utiliza orice alt acumulator Power X-Change si puteti continua sa lucrati fara intreruperi datorate timpilor de incarcare, deoarece toate dispozitivele, acumulatorii si incarcatoarele din familia Power X-Change pot fi combinate in mod flexibil.

Cu aspiratorul electric de frunze sunteți legat de raza de actiune a cablului, dar lucrati independent de durata de functionare a acumulatorului. Aveti o suprafata mare pe care doriți sa o curatati de frunze? Atunci merita sa achizitionati de un aspirator de frunze, fara cablu, pentru ca veti scapa de prelungitor si nu va veti impiedica de incurcătura de cabluri. In plus, aspiratoarele de frunze Einhell au o greutate redusa in comparatie cu alte aspiratoare de frunze. Cu ajutorul curelei de transport si a rotilor de la capatul tubului de aspirare, puteti distribui mai bine greutatea aparatului si puteti lucra ergonomic si cu mai puțina oboseala.

Cu aspiratorul fara cablu pentru frunze va puteti deplasa prin gradina fara cabluri enervante.

Gradina, alee si terasa: Chiar acolo unde aveti nevoie

  • Zone de gazon: Gazonul dumneavoastra vrea sa poata respira toamna. Daca nu primeste suficienta lumina si oxigen prin stratul de frunze, iarba devine maro si se usuca. Cu aspiratorul de frunze puteti indeparta frunzele cu grija si fara a fi nevoie sa puneti mana pe grebla.
  • Terasa si alee de acces: O terasa plina de frunze uscate pare neingrijita. Aleea sau curtea din fata casei trebuie, de asemenea, maturata in mod regulat. Va puteti scuti de o matura, cu frunze care se prind constant in ea, daca utilizati aspiratorul de frunze! Pentru ca acesta nu aspira doar frunzele, ci si mizeria.
  • Cai de acces: Frunzele umede de pe poteci si pistele de biciclete creeaza un risc de alunecare! Nu este neobisnuit sa se produca rani grave. Acest lucru poate fi prevenit cu usurinta prin indepartarea frunzelor uscate, cel mult usor umede, cu un aspirator de frunze inainte de inceperea ploii.
  • Nota pentru paturi si zone cu pietris: Pietrele si cantitatile excesive de murdarie sau pamant pot deteriora aspiratorul de frunze fara fir. Prin urmare, ar trebui sa utilizati aparatul numai pe suprafete pavate sau pe iarba. Cu toate acestea, puteti utiliza functia de suflare pentru a sufla usor frunzele din grsdinile de pietre, zonele cu pietris sau din straturile de flori si apoi sa aspirati frunzele de pe gazon sau de pe terenul ferm.
Trebuie sa va protejati intotdeauna aspiratorul de frunze de umiditate, adica sa il depozitati intr-un loc protejat si sa il folositi numai in zilele uscate. De asemenea, frunzele nu trebuie sa fie mai mult decat usor umede, dar de preferinta uscate, deoarece frunzele umede sunt mai greu de aspirat si pot infunda tocatorul si sacul de colectare.

Dispozitiv combinat 3 in 1: Tocator, aspirator de frunze si suflanta de frunze intr-un singur aparat

Aspiratoarele fara cablu pentru frunze de la Einhell sunt cu adevarat multifunctionale, asa cum au dovedit in testul nostru de aspirare a frunzelor. Pe langa functia lor de aspiratoare fara cablu pentru frunze, aparatele combinate functioneaza si ca suflante si tocatoare fara cablu pentru frunze. Cu un aspirator fara cablu pentru frunze de la Einhell obtineti trei dispozitive intr-unul singur - acest lucru nu numai ca economiseste spatiu de depozitare, ci si bani, datorita raportului pret-performanta excelent!

  • Aspiratoare de frunze: Folosit ca un aspirator de frunze conventional, puteti aspira cu usurinta frunzele, mizeria, resturile de gazon si ramurile mici si le puteti colecta in sacul de colectare. Cu ajutorul sistemului electronic de viteza puteți regla puterea de aspirare si, in același timp, puteti regla consumul acumulatorului si nivelul de zgomot.
  • Suflanta pentru frunze: In functie de model, puteti comuta pur si simplu la functia de suflare cu ajutorul unui comutator sau puteti trece de la tubul de aspirare la tubul de suflare furnizat, fara unelte. Functia de suflare va permite sa suflati frunzele din colturile greu accesibile si apoi sa le aspirati.
  • Tocatoare: Datorita functiei integrate de maruntire, frunzele adunate sunt maruntite inainte de a ajunge in sacul de colectare. Aspiratorul fara cablu pentru frunze de la Einhell atinge o rata mare de maruntire, astfel incat frunzele sunt maruntite in cele din urma la o zecime din volumul lor. In acest fel, nu numai ca economisiti spatiu in sacul de colectare, dar si la eliminare.
  • Atenție la ramuri! Tocatorul integrat in aspiratorul de frunze poate marunti crengi mai mici, dar nu este potrivit pentru crengi mai groase sau mai mari, deoarece acestea ar putea deteriora aparatul si sacul de colectare! Asadar, daca doriti sa tocati resturile de copaci sau de gard viu si sa taiati crengi, ar trebui sa optati pentru un tocator de gradina!
In cativa pasi simpli, aspiratorul de frunze cu functie de maruntire poate fi transformat foarte rapid si intr-o suflanta de frunze.

Ecologic, silentios si fara emisii datorita acumulatorului

Suflantele fara cablu pentru frunze sunt mult mai ecologice in comparatie cu modelele pe benzina. Motorul puternic functioneaza eficient, fara a produce gaze de eșapament care polueaza mediul inconjurator. Spre deosebire de benzina, acumulatorii Power X-Change sunt reutilizabili. Daca acumulatorul este descarcat, este suficient sa il conectati la orice incarcator PXC, sa il incarcati si sa il folositi din nou.

Un alt mare avantaj al suflantelor fara cablu pentru frunze in comparatie cu aparatul pe benzina este greutatea redusa. De asemenea, puteti manevra diferitele modele in mod ergonomic si fara efort cu ajutorul curelei de transport furnizate si a rotilor de ghidare de la capatul tubului de aspirare.

Un alt aspect important este volumul. In timp ce modelele pe benzina sunt printre cele mai zgomotoase dispozitive, versiunea fara cablu functioneaza de multe ori mai silentios. Acest lucru inseamna ca puteti aspira frunzele fara sa va deranjați vecinii cu un zgomot inutil.

Ce sa faceti cu frunzele? - Folositi-le ca humus prin compostare

Frunzele pot fi transformate in compost pana la humus. Datorita functiei de maruntire a aspiratorului de frunze, frunzele sunt maruntite si apoi putrezesc mai repede si mai usor. Daca combinati frunzele cu ultimele resturi de gazon taiate, veti obține un humus perfect pentru gradina dumneavoastra dupa aproximativ doi ani.

Apropo, timpul necesar pentru ca frunzele sa putrezeasca difera in functie de specia de copac. Frunzele de artar, mesteacan, fag, arin, frasin, alun, tei, ulm si salcie putrezesc destul de repede, in timp ce frunzele de stejar, plop, sicomor si nuc, de exemplu, dureaza mult mai mult. Frunzele de stejar, de exemplu, au nevoie de trei pana la cinci ani pentru a se descompune in humus.

In general, totusi, este logic sa va informati in prealabil daca frunzele copacului dumneavoastra sunt potrivite pentru a fi folosite ca humus, deoarece frunzele castanului raspandite, de exemplu, nu ar trebui sa fie compostate deoarece o anumita specie de molie hiberneaza in ele si se reproduce in frunze. Asadar, nu toate frunzele pot fi compostate, pe unele ar trebui sa le eliminati in mod consecvent. Apoi, ajuta faptul ca, atunci cand sunt maruntite, ocupa foarte putin spatiu in cosul de gunoi!

Frunzele pot fi folosite perfect ca humus, daca le compostati mai intai.

Rezumat: Spuneti adio frunzelor de toamna - cu aspiratorul fara cablu pentru frunze Einhell!

In testul de aspirare a frunzelor, aspiratoarele fara cablu de frunze Einhell au obtinut un punctaj foarte bun, avand cea mai mare flexibilitate posibila si performante puternice. Modelele cu cablu sunt o alternativa daca aveti la dispozitie suficiente prelungitoare. Indiferent daca suprafata pe care doriti sa o curatati de frunzele de toamna este mare sau mica, cu aspiratorul fara cablur pentru frunze puteti lucra fara cabluri de alimentare enervante! Un aspirator de frunze, o suflanta de frunze si un tocator de frunze intr-unul singur; este cea mai buna unealta de gradina fara cablu pentru a indeparta eficient frunzele si a le reutiliza nou pe gramada de compost ca humus. Cu ajutorul acumulatorilor litiu-ion fiabil si combinabili din familia Power X-Change, puteti utiliza nu numai aspiratorul fara cablu pentru frunze, ci si toate celelalte unelte si echipamente de gradinarit din familia PXC. Acest lucru face ca bricolajul si gradinaritul sa fie cu adevarat distractive!