Suflanta pentru frunze si aspirator pentru frunze: specialisti pentru toamna

Suflantele pentru frunze si aspiratoarele pentru frunze sunt specialistii pentru toamna: Cand frunzele colorate de toamna din copaci arata natura din partea ei cea mai frumoasa, frunzele colorate in diferite nuante de galben si rosu sunt frumoase de privit, dar din pacate splendoarea nu dureaza foarte mult timp si acestea aterizeaza treptat pe pamant. In functie de speciile de copaci, stratul de frunze care se acumuleaza in gradina pot atinge proportii foarte mari. Aici, aspiratoarele pentru frunze si suflantele pentru frunze intra in joc, ne economisesc ore obositoare de greblare. Cu toate acestea, exista si multe voci impotriva utilizarii lor. Prin urmare, acest articol este dedicat acestei discutii controversate, explica functionarea si aplicatiile suflantelor si aspiratoarelor pentru frunze, prezinta reglementari legale si ofera mai multe sfaturi de utilizare.

Aspiratorul pentru frunze: functie si aplicare

Aspiratoarele pentru frunze sunt de obicei aparate 2-in-1, deoarece sunt deseori capabile sa aspire frunzele atat in punga integrata de captare, cat si sa le sufle pentru strangerea intr-o gramada. Functia de aspiratie este similara cu un aspirator, prin care frunzele aspirate sunt maruntite pe multe modele de un mechanism de tocare. Functia de suflare inlocuieste grebla. Deoarece doua functii sunt combinate intr-un singur dispozitiv, aspiratoarele cu frunze cantaresc, de obicei, putin mai mult decat suflantele simple. Prin urmare, acestea sunt adesea echipate cu curea de transport si role mici pe partea din fata a tubului de aspiratie, astfel incat sa nu obositi chiar si la stragrerea unei cantitati mai mari de frunze.

Suflanta pentru frunze: functie si aplicatie

Spre deosebire de aspiratorul de frunze, care poate aspira frunzele dar si sufla aer, suflantele de frunze se concentreaza pe o singura zona: cu viteze de aer de pana la 350 km/h, matura tot ceea ce le sta in cale. Cu ajutorul suflantei de frunze, maturati fara efort frunze, capete de tigari, nisip si chiar ramuri mai mici de pe alei si suprafete pavate in gramezi practice. Acest lucru functioneaza si pe peluze. Spre deosebire de greblarea obisnuita, peluza nu este deteriorata. Cu mai putin de 2 kg, cele mai multe suflante de frunze sunt, de asemenea, placute in lucru, usoare si agile.

Acumulator, cablu electric sau benzina? De ce suflanta de frunze sau aspirator de frunze aveti nevoie?

Profesionistii, precum gradinarii si peisagistii, precum si companiile municipale trebuie sa lucreze adesea pe suprafete asemanatoare parcurilor si, prin urmare, folosesc suflante cu frunze alimentate cu benzina. Aceste dispozitive au performante mai mari decat dispozitivele alimentate cu acumulator sau cu energie electrica, sunt mobile si totusi functionale timp indelungat.

Pentru uz casnic normal, se recomanda suflante electrice pentru frunze, care sunt alimentate cu energie electrica sau aumulatori. De ce? Performanta acestor dispozitive este de obicei suficienta pentru aplicatii private, nu emit noxe si, mai presus de toate, sunt mult mai silentioase!

Pentru proprietati mai mari, ar trebui sa apelati la varianta cu acumulator. Acumulatorii moderni cu litiu-ion sunt furnizori uimitori de energie si asigura un mod de functionare silentios, dar destul de puternic. Desigur, aceste dispozitive sunt avantajoase si in ceea ce priveste mobilitatea peste dispozitivele cu cablu electric. Daca gradina este complet impartita, trecerea catre gradina din fata si trotuar cu suflanta fara fir este mult mai usoara - cautarea unei prize electrice libere si a unor cabluri de prelungire incurcate nu mai reprezinta probleme de rezolvat. Einhell are o gama intreaga de acumulatori in gama sa: cu platforma de acumulatori Power X-Change, toate dispozitivele pot fi actionate cu un singur acumulator - incluzand, desigur, aspiratorul pentru frunze si suflante pentru frunze.

Aspiratoare pentru frunze si siguranta animalelor

Mai ales aspiratoarele de frunze sunt un ghimpe in opinia multor activisti pentru drepturile animalelor si asociatii de mediu. Multi considera ca dispozitivele ar trebui chiar sa fie complet interzise. Un motiv pentru aceasta este ca frunzele acopera multe animale mici, cum ar fi arici sau larvele de fluture, care servesc ca adapost pentru iarna. Prin urmare, nu trebuie sa eliminati intregul frunzis din gradina si sa acordati intotdeauna atentie unei abordari prudente atunci cand utilizati dispozitivele. Pe paturi sau sub copaci, tufisuri si garduri vii, frunzele nu se deranjeaza de obicei, iar creaturilor mici le place sa ia oferta ca refugiu pentru iarna. Cu toate acestea, exista motive intemeiate pentru indepartarea frunzelor – cel putin in anumite locuri:

De ce ar trebui sa curatati Gazonul Frunzelor

Desi este semnificativ simplificat prin utilizarea aspiratoarelor sau a suflantelor de frunze, in functie de dimensiunea zonei care urmeaza sa fie eliberata, poate fi totusi o chestiune complicata sa indepartati frunzisul de pe gazon, din zona garajului, samd. Multi isi pun intrebarea: Este necesar acest lucru? Iata recomandarea clara: In orice caz ar trebui sa indepartati frunzele cazute pe gazon, deoarece iarba trece greu printr-un strat gros de frunze mai putin usoare si astfel se deterioreaza in mod durabil. Pentru o peluza verde frumoasa in primavara trebuie sa indepartati frunzele!

De asemenea, pe trotuare, intrari si alte carari pe care circula oamenii, frunzele ar trebui indepartate. Frunzele umede care sunt calcate pe sol pot determina rapid o alunecare periculoasa. Si apoi exista obligatia legala ...

Asa spune legea despre utilizarea suflantelor de frunze si a aspiratoarelor de frunze

Problema cu frunzele de toamna este chiar reglementata de legiuitor din Romania in doua privinte: In primul rand, obligatia de a indeparta frunzele si, pe de alta parte, cum si cand pot fi utilizate aspiratoarele si suflantele pentru frunze.

Trebuie sa indepartez frunzele de pe proprietatea mea?

La aceasta intrebare se poate raspunde cu un „da si nu” clar. In primul rand, nimeni nu va poate spune sa curatati frunzele de pe proprietatea dumneavoastra. Si aici vine exceptia: cu exceptia, desigur, daca stratul de Frunze poate fi periculoas pentru alti oameni! Dupa cum am mentionat, frunzele umede de pe sol pot deveni foarte alunecoase si pot provoca raniri grave. Similar curatarii zapezii in timpul iernii, proprietarii de terenuri sunt responsabili pentru trotuarele care marginesc proprietatea. Cine nu, este responsabil pentru orice daune (personala)!

Cand se pot utiliza suflante de frunze / aspiratoare?

Aici legea este destul de clara, deoarece majoritatea dispozitivelor provoaca mult zgomot. In functie de model, acesta poate fi mai mare de 110 decibeli, ceea ce corespunde aproximativ cu volumul de zgomot al unui ferastrau pentru copaci sau cu un concert rock. De altfel, pragul mediu deranjant de zgomot este de aproximativ 120 decibeli! Deci, pentru a ne proteja impotriva vecinilor deosebit de zelosi (cu totii il avem ...), exista o reglementare clara in Legea federala privind controlul emisiilor in conformitate cu § 7 din Ordonanta privind zgomotul din masini: in zonele rezidentiale suflantele si aspiratoarele cu frunze pot fi utilizate doar pe in timpul saptamanii si numai de la 9:00 la 13:00 si sa fie pus in functiune intre 15:00 si 17:00. Cei ce incalca aceste norme risca amenzi mari! Deci, daca doriti sa lucrati tarziu sau duminica, ar trebui sa preferati grebla.

Am nevoie de un echipament de protectie cand folosesc suflanta de frunze / aspiratorul?

Dar chiar si in perioadele in care este permisa lucrul cu suflante de frunze si aspiratoare de frunze, in calitate de utilizator ar trebui sa va inarmati impotriva zgomotului si sa luati masuri de protectie. Castile sau dopurile pentru urechi ajuta la reducerea nivelului zgomot pe care il suportati. Pentru zonele pavate, cum ar fi terasa, pavajul de pe alee sau trotuare, ar trebui sa purtati si manusi si ochelari de protectie, deoarece pietrele zburatoare sau granulele de nisip ridicate pot deveni rapid un pericol.

Concluzie personala

In concluzie, ramane de vazut ca acesti specialisti fac rezolvarea problemei anuale a frunzelor depuse mult mai placuta. Oricine decide asupra versiunii electrice evita problema cu volumul de zgomot si emisiile nocive.

Si chiar si in afara toamnei, exista si mai multe aplicatii pentru suflanta de frunze.

Ata cateva exemple din practica:

Here are a few examples from practice:

  • Maturati trotuarele sau zonele terasate
  • Pastrati gazonul curat, de exemplu dupa utilizarea unui trimmer de gazon
  • Suflare uscata a bazinelor de plastic golite
  • Agitati clopotei de vant pentru a‐i incanta pe copii – confortabil din sezlong
  • Hochei cu suflante pentru frunze cu o minge de tenis si alti trei proprietari de suflante pentru frunze.
picture by monika aigener
AutorMonika Aigner
Timp de citire10 minute

Recomandarile noastre de produse pentru proiectul dumneavoastra DIY