Arata mai mult

Einhell este principalul partener BMW i Motorsport

Spre viitor cu puterea acumulatorilor

Performanta, rezistenta si durabilitate - aceste cuvinte cheie predominante in domeniul electromobilitatii reprezinta pietrele de temelie ale Formulei E si definesc, de asemenea, puterea masinilor unelte fara cablu electric de la Einhell. In acest context, colaborarea cu BMW i Motorsport a fost un pas logic si strategic prin care grupul Einhell deschide calea catre noi forme de comunicare. Din ce in ce mai multi pasionati de mesterit si iubitori de gradinarit apreciaza libertatea oferita de dispozitivele alimentate de acumulatori.
Pentru sezonul 2018/2019 al campionatului ABB FIA Formula E, suntem mandri sa va anuntam ca suntem noul partener principal al BMW i Motorsport. Cu acest parteneriat, ne-ar placea sa fim si mai buni pentru dumneavoastra si sa obtinem pozitia de top in domeniul expertizei acumulatorilor in sectorul DIY.

Credem ca in urmatorii 10 ani acumulatorii vor inlocui aproape complet utilizarea cablurilor electrice in jurul casei si in gradina. De aceea combinam intreaga noastra putere in domeniul tehnologiei și dezvoltarii in platforma de acumulatori Power X-Change.
Andreas Kroiss
CEO al Einhell Germany AG

Impresii de pe pista de curse

Prima cursa din Riad

Cursa a doua in Marrakech

Cursa a treia in Santiago

Cursa a patra in Mexico-City

Cursa a cincea in Hongkong

Cursa a sasea in Sanya

Cursa a saptea in Roma

Cursa a opta in Paris

Cursa a noua in Monaco

Cursa a zecea in Berlin

Cursa a unsprezecea in Berna

Cursa a douasprezecea in New York

Cursa a zecea in Berlin

BMW si Formula E

Formula E ca platforma pentru mobilitatea viitorului

Din sezonul 2018/2019, BMW i Andretti Motorsport va fi reprezentat ca o echipa de lucru in campionatul ABB FIA Formula E. Cu noul sistem de propulsare BMW i pentru BMW iFE.18, BMW va colecta informatii pretioase in timpul cursei, care vor fi integrate direct in dezvoltarea productiei de serie a modelelor viitoare. Sistemul de propulsare din Formula E beneficiaza de experienta din productia de serie. Informatiile colectate la Formula E sunt incorporate direct in dezvoltarea viitoarelor sistemelor de propulsare din productia de serie.


Catre prezentarea generala a BMW i Motorsport

De la 0 la 100 km/h...

...in 2,8 secunde.

Noul BMW iFE.18 are nevoie de doar 2,8 secunde pentru a trece pragul de 100 km / h. Acest lucru se datoreaza acceleratiei bazate pe tehnologia litiu-ion, iar cursele pot avea loc si in mijlocul oraselor, pentru ca aceste masini de curse ruleaza aproape complet fara zgomot datorita mobilitatii electrice.

Formula E

Mai mult decat o competitie sportiva

Campionatul ABB FIA Formula E este prima serie de motoare din lume pentru masinile de curse cu motoare electrice. Asa-numitele curse E-Prix au avut loc in orase din intreaga lume incepand cu anul 2014. Scopul campionatului ABB FIA Formula E este nu numai sa ofere divertisment sportiv, ci si sa promoveze inovatia in domeniul motoarelor electrice si sa demonstreze potentialul energiei durabile. In acest fel, campionatul ABB FIA Formula E reuseste sa reuneasca excelenta sportiva si proiectarea sustenabila in industria auto.

Catre website-ul oficial Formula E

Campionatul ABB FIA Formula E 2018/2019

Curse, timpi pornire, rute

Campionatul ABB FIA Formula E 2018/2019 este al cincilea sezon al campionatului ABB FIA Formula E. Prima dintre cele 13 curse incepe la 15 decembrie 2018 in Riad. Cursa finala a sezonului va fi pe 14 iulie 2019 in New York. Singura cursa desfasurata in Germania va avea loc pe 25 mai 2019 pe locul vechiului aeroport Berlin Tempelhof. Alaturi de BMW i, Andretti Autosport va lupta impotriva altor zece echipe din sezonul 2018/2019 pentru titlul mondial de Formula E.

Gasiti programul de curse aici

Caracteristici speciale ale Formulei E

Fanboost

Formula E este singura serie de motorsport din lume unde fanii joaca un rol activ in influentarea rezultatului cursei. Formula FANBOOST ofera fanilor sansa de a vota pentru soferul preferat si de a le da mai multa putere in cursa. Votarea incepe cu 6 zile inainte de cursa si se termina cu 15 minute inainte de inceperea cursei.

Cum functioneaza Fanboost?

Cei cinci soferi cu cele mai multe voturi FANBOOST obtin mai multa putere pentru o perioada scurta de timp, care poate fi folosita intr-o fereastra de 5 secunde in a doua jumatate a cursei. In aceasta fereastra, puterea masinilor de curse Gen2 este temporar marita de la 200 kW (272 cp) la 250 kW (340 cp).

Click aici pentru a citi mai multe despre Formula E FANBOOST

Modul ATTACK

La fel ca si FANBOOST, exista si un alt mod de a creste puterea de 200 kW (272 CP) definita de FIA in timpul cursei. Modul ATTACK adauga o alta componenta unica la Formula E. Soferii din modul ATTACK obtin o putere suplimentara de 25 kW pentru o anumita perioada de timp. Durata si frecventa cu care poate fi folosit modul ATTACK poate varia de la cursa la cursa.

Cum pot soferii sa activeze modul ATTACK?

Pentru a activa acest mod, soferii trebuie sa conduca printr-o zona de activare predefinita pe pista, a carei pozitie este anuntata de FIA cu putin timp inainte de cursa. Un buton de pe volan trebuie apasat atunci cand se conduce in aceasta zona. Spectatorii pot vedea daca un sofer este in modul ATTACK pe sistemul de protectie FIA Halo. Aceasta banda de lumina deasupra capului soferului devine albastra atunci cand soferul este in modul ATTACK si este purpurie atunci cand este activat si FANBOOST.

Detalii tehnice: Aflati ce este special la sistemul de acumulatori Power X-Change.